New Music Artist Videos
45 Videos. Showing from #1
Goce Arnaudov - Mora Ednash Da Ne Bide - Macedonian Patriotic Song (Live / Vo zhivo)

Add to EJ Playlist  Makedonski patriotski pesni - Mora ednash da ne bide! - Goce Arnaudov | Гоце Арнаудов - Мора еднаш да не биде - Македонска патриотска песна | Macedonian patriotic song (GF 2002). Гоце Аранудов (19.08.1954 - 06.12.2011) - Легенда на mакедонската новокомпонирана народна песна и музика. | Goce Aranudov (19.08.1954 - 06.12.2011) - Macedonian folk music legend. ------- МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ! (....) Темни облаци ќе растераме И СОНЦЕТО ЌЕ ГО ВРАТИМЕ А вас црни орли ќе ве сотриме Ова е знајте Македонија! Мајко стара, дојде време Твојте силни чеда збери ги Вака веќе тешко иде Мора еднаш да не биде Мора еднаш да не биде! Вака веќе тешко иде Мора еднаш да не биде Мора еднаш да не биде! МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ! ----- Povekje patriotski pesni od Goce Arnaudov moze da se najdat vo sledniov spisok: Goce Arnaudov - Patriotski pesni Makedonski patriotski pesni vo izvedba na Goce Arnaudov | Македонски патриотски песни во изведба на Гоце Арнаудов | Macedonian patriotic songs performed by Gotse Arnaudov - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI ------- По 13-то издание на 'Гоце фест' [2002] Стани Македонијо, мора еднаш да не биде 'Гоце фест', фестивалот на патриотски родољубиви песни, на 7, 8 и 9 февруари го преброди своето 13-то издание. Баксузот на 13-та замина во минатото, а во фестивалските анали како победници на фестивалот одржан во 2002 година, ќе бидат забележани Гоце Арнаудов, Сузана Спасовска и Ванчо Тарабунов. Имено, тие тројцата, пермутирани во редоследот, се добитници на наградите и од публиката и од жирито. СПОРЕД ПУБЛИКАТА, ПРВАТА НАГРАДА МУ ПРИПАДНА НА ГОЦЕ АРНАУДОВ, ЗА ПЕСНАТА 'МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ' ОД АВТОРИТЕ РИСТО КРАПОВСКИ И БРАНКО НИКОЛОВСКИ. второто место, според гласовите од посетителите во универзалната сала, отиде кај Сузана Спасовска, која пееше 'Стани Македонијо' (Тоде Спасовски, Сузана Спасовска, Дарко Станојковски), додека третата награда ја освои Ванчо Тарабунов, со својата песна 'Ако бевме сложни Македонијо'. .......НАГРАДИТ Е ОД ЖИРИТО беа поделени на сличен начин како оние од публиката: прво место за Сузана Спасовска за сценски настап, ВТОРА ЗА ГОЦЕ АРНАУДОВ и трета за Ванчо Тарабунов.....А ВТОРСКИТЕ НАГРАДИ, т.е. онаа ЗА ТЕКСТ отиде во рацете на БРАНКО НИКОЛОВСКИ ЗА стиховите во ПЕСНАТА 'МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ'....Фестив алот и додели специјална награда на Петранка Костадинова постхумно за нејзиното 12-годишно учество на 'Гоце фест', при што на плеј-бек беше изведена нејзината последна снимена песна наменета за овој фестивал, 'Македонија ни е се'. http://star.utr inski.com.mk/?p Broj=791&stID=5 251

Проклети да се предавниците - Гоце Арнаудов | Cursed Be The Traitors - Goce Arnaudov (Live)

Add to EJ Playlist  Проклети да се предавниците - Гоце Арнаудов (ГФ 1995) | Prokleti Da Se Predavnicite / Cursed Be The Traitors - Goce Arnaudov - Macedonian Patriotic Song (Настап во живо | Live performance). Гоце Аранудов (19.08.1954 - 06.12.2011) - Легенда на mакедонската новокомпонирана народна песна и музика. | Goce Aranudov (19.08.1954 - 06.12.2011) - Macedonian folk music legend. "Проклети да се предавниците Својот народ што го продале И во гробот штом ќе лежат Тие пари да им тежат Како казна, Божја пресуда Проклети да се предавниците Својот народ што го продале Пиреј да им расте в душа Усни да им гризе суша Светот да ги колне довека Како казна, Божја пресуда" ----- Гоце Арнаудов - Патриотски песни | Goce Arnaudov - Patriotic Songs (Playlist) - - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI Македонски патриотски песни во изведба на Гоце Арнаудов | Macedonian patriotic songs performed by Gotse Arnaudov

Makedonsko zname vechno kje se vee - Grupa Legenda (makedonska patriotska pesna)

Add to EJ Playlist  Makedonska patriotska pesna - Makedonsko zname vechno kje se vee (1992) - Grupa Legenda (Melburn, Avstralija) | Македонска патриотска песна - Македонско знаме вечно ќе се вее - Група Легенда. ---------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Makedonija Nedosobrana / Macedonia Ungathered - Goce Arnaudov - Macedonian patriotic song.

Add to EJ Playlist  Makedonska patriotska pesna - Makedonija nedosobrana - Goce Arnaudov (GF 2009, Tekst: V. Tarabunov) | Македонска патриотска песна - Македонија недособрана - Гоце Арнаудов | "Macedonia Ungathered" (Makedonija Nedosobrana) - Goce Arnaudov - Macedonian patriotic song. ----- Povekje makedonski patriotski pesni od Goce Arnaudov mozhe da se najdat vo sledniov spisok | More Macedonian patriotic folk songs by Goce Arnaudov can be found in the following playlist: Makedonski patriotski pesni - Goce Arnaudov - Macedonian Patriotic Songs / Music Makedonski patriotski pesni vo izvedba na Goce Arnaudov | Македонски патриотски песни во изведба на Гоце Арнаудов | Macedonian patriotic songs performed by Gotse Arnaudov - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI

Makedonija vo moeto srce - Vanco Tarabunov (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski patriotski pesni - Makedonija vo moeto srce - Vanco Tarabunov | Македонски патриотски песни - Македонија во моето срце - Ванчо Тарабунов | "Makedonija Vo Moeto Srtse" / "Macedonia In My Heart" - Vancho Tarabunov - Macedonian patriotic songs. ------ Povekje narodni i patriotski pesni od Vanco Tarabunov moze da se najdat vo sledniov spisok: Vancho Tarabunov - Makedonski Patriotski pesni Makedonski patriotski i narodni pesni vo izvedba na Vanco Tarabunov | Macedonian patriotic folk songs performed by Vancho Tarabunov | Македонски патриотски и народни песни во изведба на Ванчо Тарабунов - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaAc_FhVUGJGi OzT4kMw8BUz

Македонски патриотски песни | Macedonian Patriotic Folk Songs (Mix # 3)

Add to EJ Playlist  Македонски народни патриотски песни (x20 + Тешкото оро) | Makedonski narodni patriotski pesni (x20 + Teskoto oro) | Selection of 20 Macedonian patriotic folk songs + Teshkoto Oro. The song order (start to end) is as follows | Redosled na pesnite e kako shto sleduva: 1. (00:00) Aleksandar Makedonski - Pande Kominovski - http://www.yout ube.com/watch?v =NNTKipoc-lo&li st=PLA0745CCD10 261644 2. (04:26) Mi izgrea zlatno sonce (sontse) - Goce (Gotse) Nikolovski - http://www.yout ube.com/watch?v =4C1Z5biMb_I&li st=PLA0745CCD10 261644 3. (08:37) Ogan da go gori - Goce Nikolovski - http://www.yout ube.com/watch?v =N2n9eRmRUMg&li st=PLA0745CCD10 261644 4. (14:34) Mora ednash da ne bide - Goce Arnaudov - http://www.yout ube.com/watch?v =hx6VdxR7hh8&li st=PLA0745CCD10 261644 5. (18:46) Ova vaka ako potrae - Vanco (Vancho) Tarabunov - http://www.yout ube.com/watch?v =TZlCmoDJBmc&li st=PLA0745CCD10 261644 6. (24:47) Pesna za seloto Buf / 'Song For The Village of Buf' ("Boof" = Owl) - Vaska Ilieva - http://www.yout ube.com/watch?v =YAJaw2iQYAk&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc 7. (27:51) Na chetvrti maj Goce zagina - Vaska Ilieva - http://www.yout ube.com/watch?v =RGvDxJsscxg&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc 8. (31:16) Crna se chuma zadade - Janko (Yanko) Uzunov. 9. (35:30) Proviknal se Iljo Maleshevski - Vancho Tarabunov - http://www.yout ube.com/watch?v =C9-g4MA8K4c&li st=PLInmskJ5sAa DM0bU1rkEwyJL2k 6AD870w 10. (39:36) Son sonila Jordanica / Ordanica (Jordanitsa / Ordanitsa) - Pande Kominovski - http://www.yout ube.com/watch?v =o3NxaJMgAmA&li st=PLInmskJ5sAa DM0bU1rkEwyJL2k 6AD870w 11. (42:07) Trba trbi Gevgelija - Vaska Ilieva - https://www.you tube.com/watch? v=_WiXZvj0DTY&l ist=PLInmskJ5sA aD1ezcOVe3y2jnY yVjDTkYc 12. (46:14) Za kralot Aleksandar - Vojo Stojanoski - https://www.you tube.com/watch? v=GhucXEmO1Yc&l ist=PLInmskJ5sA aDM0bU1rkEwyJL2 k6AD870w 13. (52:06) Plachot na Shara - Vancho Tarabunov - https://www.you tube.com/watch? v=mmULclPAcG4&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 14. (58:18) Makedonija nedosobrana - Goce Arnaudov - https://www.you tube.com/watch? v=MorYimrRFgM&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 15. (01:03:17) Koreni (Roots) - Goce Arnaudov - https://www.you tube.com/watch? v=PjG5ju_oSN4&a mp;list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI 16. (01:08:00) Nasha tatkovino ("Our Fatherland" - Macedonia) - Suzana Spasovska (2005 - Pesni za tatkovinata) - http://www.yout ube.com/watch?v =xhVX_GTztKI&li st=PLXfJRG1Cua9 6Mgfuh8l5J-L8zR CzJUQdr 17. (01:12:44) Pusti da se tie granici (GF 2004) / "Damned Be Those Borders" (that partitioned Macedonia) - Suzana Spasovska & Vasko Lazarov. 18. (01:18:29) Aleksandar car (tsar) makedonski - Suzana Spasovska ((2005 - Pesni za tatkovinata) | Александар цар македонски - Сузана Спасовска - https://www.you tube.com/watch? v=aeYlTlVnYDE&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 19. (01:22:32) Imeto nashe e Makedonija - Vlatko Miladinovski - http://www.yout ube.com/watch?v =rlxEEIhIYf0&li st=PLA0745CCD10 261644 20. (01:26:11) Ogan da go gori - Vojo Stojanoski (Voyo Stoyanoski) - https://www.you tube.com/watch? v=_KnOo0jOTlI&l ist=PLInmskJ5sA aDM0bU1rkEwyJL2 k6AD870w 21. (01:32:01) Teshkoto oro - http://www.yout ube.com/watch?v =7e8jw1LjB08&li st=PLA0745CCD10 261644 ## (97:24) Kraj / End. NB: Most of the images included in the slide show (approx 5 min at the start of this vid) relating to the lion coat of arms attributed to Alexander III of Macedonia (Aleksandar III Makedonski) in the "Nine Worthies" tradition of the Middle Ages I sourced from the "MTO" - Macedonian Discussion Forum (posted by "TRAVOLTA" under the topic "Macedonian Flags and Coat of Arms" - Page 16 (**majority from pages 16, 19 & 24) and later posts). -- http://www.mace doniantruth.org /forum/showthre ad.php?t=822&pa ge=16 ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6 4. Macedonian Mixes | Makedonski Meshavini Macedonian folk music mixes | Makedonska narodna muzika meshavini / spletovi - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaC48y-F7AUT u7MtKpudD4US

Makedonski patriotski pesni - Goce Arnaudov - Macedonian Patriotic Songs (Mix / Meshavina)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni (x10) - Goce Arnaudov | Македонски народни патриотски песни (x10) - Гоце Арнаудов | Macedonian Patriotic Folk Songs (x10) - Gotse Arnaudov (Audio). Гоце Аранудов (19.08.1954 - 06.12.2011) - Легенда на новокомпонирана та mакедонска народна песна и музика | Goce Aranudov (19.08.1954 - 06.12.2011) - Macedonian folk music legend. Spisok na pesni sodrzhani vo ovaa meshavina | List of songs contained in this mix: 1. (00:00) - Prokleti da se predavnicite! (GF 1995) | Проклети да се предавниците! | Prokleti Da Se Predavnitsite! - https://www.you tube.com/watch? v=iQrTtsg4pSE&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 2. (05:00) - Vecna da ni bides (Vechna Da Ni Bidesh) Makedonijo! (Grade moj CD, 1996) | Вечна да ни бидеш Македонијо! - https://www.you tube.com/watch? v=u3BHZbhQNnw&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 3. (09:03) - Gospod znae za grevovoite (GF 1999) | Господ знае за гревовите - https://www.you tube.com/watch? v=EbKWx8LkjRE&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 4. (12:44) - Strumickite (Strumichkite) studenti (GF 2000) | Струмичките студенти - https://www.you tube.com/watch? v=lwOYrW6KXSM&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 5. (18:02) - Vojvoda Ristoman Popcevski (Popchevski) (GF 2001) | Војвода Ристоман Попчевски - https://www.you tube.com/watch? v=8T_AAwtX4qk&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 6. (22:56) - Mora ednas da ne bide! (GF 2002) | Мора еднаш да не биде! | Mora Ednash Da Ne Bide! - https://www.you tube.com/watch? v=E1US1fQt-lM&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 7. (27:08) - Sto ke ostane od (GF 2003) | Што ќе остане од Македонија | Shto Kje Ostane Od Makedonija - http://www.yout ube.com/watch?v =Lx0M4dVXB3k&li st=PLInmskJ5sAa CJFz_Wl7exyWjkT cKc91jI 8. (30:38) - Koreni (Tetovski Folk Fest 2006) | Корени - https://www.you tube.com/watch? v=PjG5ju_oSN4&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI 9. (35:20) - Cuti vecno (Tsuti Vechno) Makedonijo! (GF 1991) | Цути вечно Македонијо! - 10. (39:04) - Makedonija nedosobrana (GF 2009) | Македонија недособрана - https://www.you tube.com/watch? v=MorYimrRFgM&l ist=PLInmskJ5sA aCJFz_Wl7exyWjk TcKc91jI ##. (44m 03s) - Kraj / End. ----- Povekje makedonski narodni i patriotski pesni od Goce Arnaudov i ili od drugi izveduvachi mozhe da se najdat na slednive spisoci / listi | More Macedonian patriotic and folk songs by Goce Arnaudov and or by other performers can be found in the following playlists: 1. Goce Arnaudov - Patriotski pesni Makedonski patriotski pesni vo izvedba na Goce Arnaudov | Македонски патриотски песни во изведба на Гоце Арнаудов | Macedonian patriotic songs performed by Gotse Arnaudov - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI 2. Macedonian Mixes | Makedonski Meshavini Macedonian folk music mixes | Makedonska narodna muzika mesavini (meshavini) / spletovi | Македонска народна музика мешавини / сплетови. - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaC48y-F7AUTu 7MtKpudD4US 3. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 4. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Makedonski narodni pesni - Vaska Ilieva - Macedonian Folk Songs (Mix / Splet)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni (x10) - Vaska Ilieva | Macedonian patriotic folk songs (x10) - Vaska Ilieva | Македонски народни патриотски песни (x10) - Васка Илиева. Vaska Ileva (21-12-1923 -- 4-5-2001) - Macedonian Folk LEGEND! | Vaska Ilieva (21-12-1923 -- 4-5-2001) - Makedonska narodna legenda! The song order (start to end) is as follows | Redosled na pesnite (pochetok do kraj) e kako shto sleduva: 1. (00:00) Ne Plachi Majko, Ne Zhalaj / Zhali (Ne placi majko, ne zalaj / zali) -- "Don't Cry Mother, Don't Mourn" (if I should die / fall) | Не плачи мајко, не жалај (жали) -- http://www.yout ube.com/watch?v =YNpIbqpFjzk&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc 2. (02:57) Zemjo Makedonska -- "Macedonian Land" | Земјо македонска.-- http://www.yout ube.com/watch?v =AWsdJlerqOY&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc 3. (06:44) Pesna Za Seloto Buf -- "Song For The Village Of Buf" (Boof) | Песна за селото Буф -- http://www.yout ube.com/watch?v =YAJaw2iQYAk&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc 4. (09:49) Na Chetvrti Maj (May) Gotse (Delchev) Zagina (Na cetvrti maj Goce zagina) -- "On The Fourth Of May Gotse Fell" | На четврти мај Гоце загина (Песна за Гоце Делчев) -- http://www.yout ube.com/watch?v =RGvDxJsscxg&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc 5. (13:13) Zaplakalo E Mariovo -- "Mariovo (region) Cried" (Song for Vojvoda Gjorgji Sugarev) | Заплакало е Мариово - Песна за Ѓорѓи Сугарев. 6. (19:28) Trba Trbi Gevgelija (Song for vojvoda (local rebel commander/leade r) Leonid Jankov, 1878-1905) | Трба трби Гевгелија -- https://www.you tube.com/watch? v=_WiXZvj0DTY&l ist=PLInmskJ5sA aD1ezcOVe3y2jnY yVjDTkYc 7. (23:35) Taki Daskalot -- "Taki The Teacher" (Song about WWII fallen national liberation fighters) - Ilieva-Sarievsk i | Таки Даскалот - Илиева-Сариевск и. 8. (27:18) Gotse Мi Beshe Ugajleno (Goce mi bese ugajleno) -- "Gotse (Delchev) Was Saddened/Troubl ed" | Гоце ми беше угајлено -- https://www.you tube.com/watch? v=iHkRK21gdIM&l ist=PLInmskJ5sA aD1ezcOVe3y2jnY yVjDTkYc 9. (30:24) Vo Soluna Edi Kule -- "In Salonika Edi Kule" (jail) | Во Солуна Еди Куле -- https://www.you tube.com/watch? v=QuONXKAkJ9U&l ist=PLInmskJ5sA aD1ezcOVe3y2jnY yVjDTkYc 10. (33:24) I Nie Sme Deca (Detsa) Na Makedonija -- "And We Are The Children of Macedonia" | И ние сме деца на Македонија -- http://www.yout ube.com/watch?v =VwCHD0_Jucc&li st=PLInmskJ5sAa D1ezcOVe3y2jnYy VjDTkYc ## (36m 35s) Kraj / End ------------ Povekje makedonski narodni pesni od Vaska Ilieva i ili od drugi izveduvachi mozhe da se najdat na slednive spisoci/listi | Повеќе македонски народни песни од Васка Илиева и или од други изведувачи може да се најдат на следниве списоци/листи | More Macedonian folk songs by Vaska Ileva and or by other performers can be found in the following playlists: 1. Vaska Ilieva - Narodni pesni | Macedonian Folk Songs Macedonian folk songs performed by Vaska Ilieva | Makedonski narodni pesni vo izvedba na Vaska Ilieva | Македонси народни песни во изведба на Васка Илиева. - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaD1ezcOVe3y2 jnYyVjDTkYc 2. Macedonian Mixes | Makedonski Meshavini Macedonian folk music mixes | Makedonska narodna muzika mesavini (meshavini) / spletovi | Македонска народна музика мешавини / сплетови. - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaC48y-F7AUTu 7MtKpudD4US 3. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 4. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Македонски патриотски песни - Ванчо Тарабунов | Makedonski patriotski pesni - Vanco Tarabunov

Add to EJ Playlist  Македонски народни патриотски песни (x10) - Ванчо Тарабунов | Makedonski narodni patriotski pesni (x10) - Vanco Tarabunov | Macedonian patriotic folk songs (x10) - Vancho Tarabunov. Spisok na pesni | Список на песни | Song list: 1. (00:00) Ako bevme slozhni Makedonijo (GF 2002) | Ако бевме сложни Македонијо - https://www.you tube.com/watch? v=84EMEikfbVI&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 2. (04:18) O, carska zemjo | О, царска земјо - https://www.you tube.com/watch? v=3Ymb0CpnmW0&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 3. (07:36) Makedonija vo moeto srce | Македонија во моето срце - http://www.yout ube.com/watch?v =yhfQLBNPJk0&li st=PLInmskJ5sAa Ac_FhVUGJGiOzT4 kMw8BUz 4. (10:46) Placot na Sara | Плачот на Шара - https://www.you tube.com/watch? v=mmULclPAcG4&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 5. (15:58) Dedovino (GF 1990) | Дедовино - Ванчо Тарабунов 6. (20:14 ) Ova vaka ako potrae (GF 2004) | Ова вака ако потрае - https://www.you tube.com/watch? v=TZlCmoDJBmc&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 7. (26:14) Lavovska kletva (GF 2003) | Лавовска клетва - 8. (31:39) Proviknal se Iljo Malesevski | Провикнал се Иљо Малешевски - https://www.you tube.com/watch? v=C9-g4MA8K4c&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 9. (35:42) Izlegol Jane Sandanski | Излегол Јане Сандански - https://www.you tube.com/watch? v=Nmf4tC1bW5E&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz 10. (39:24) Jugonostalgicar i | Југоносталгичар и - https://www.you tube.com/watch? v=jdBaA36gmbQ&l ist=PLInmskJ5sA aAc_FhVUGJGiOzT 4kMw8BUz ## (45 min) Kraj / End. ----- Povekje makedonski narodni i patriotski pesni od Vancho Tarabunov i ili od drugi izveduvachi mozhe da se najdat na slednive spisoci/listi | More Macedonian patriotic and folk songs by Vancho Tarabunov and or by other performers can be found in the following playlists: 1. Vancho Tarabunov - Makedonski Patriotski pesni Makedonski patriotski i narodni pesni vo izvedba na Vanco Tarabunov | Macedonian patriotic folk songs performed by Vancho Tarabunov | Македонски патриотски и народни песни во изведба на Ванчо Тарабунов - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaAc_FhVUGJGi OzT4kMw8BUz 2. Macedonian Mixes | Makedonski Meshavini Macedonian folk music mixes | Makedonska narodna muzika mesavini (meshavini) / spletovi | Македонска народна музика мешавини / сплетови. - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaC48y-F7AUTu 7MtKpudD4US 3. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 4. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Edna komitska - Smilja Andonovska | Една комитска (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonska patriotska pesna - Edna komitska - Smilja Andonovska | Смиља Андоновска - Една комитска - Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs. Muzika, tekst i aranzhman od Goran Iliev (Toronto, Kanada) | Music, lyrics and arrangement by Goran Iliev from Toronto, Canada (youtube.com/us er/goraniliev) and the track can be found on "Macedonian Hits Vol 2 1996" (cdtrrracks.com /bid1626363.htm l). Смиља Андоновска - Една комитска Се собрале Комитите, ќе ги бркаат душманите, кажи, кажи чедо мое мило, дал ја сакаш Македонија, кажи, кажи чедо мое мило, дал ја сакаш Македонија. Се собрале Комитите, ќе ги бркаат душманите, кажи, кажи чедо мое мило, дал ја сакаш Македонија, кажи, кажи чедо мое мило, дал ја сакаш Македонија. Ахааа живот давам, земја не оставам да ја гази куче душманско, ахааа нашта крв е стара македонска Гоце Делчев, Карев, Сандански. Среде Скопје, град македонски, пак се прочу по сто години, тука има уште Комити, клетва даваат, срце им гори, тука има уште Комити, клетва даваат, срце им гори. Ахааа живот давам, земја не оставам да ја гази куче душманско, ахааа нашта крв е стара македонска Гоце Делчев, Карев, Сандански. Ахааа живот давам, земја не оставам да ја гази куче душманско, ахааа нашта крв е стара македонска Александар Македонски. --------------- --------------- ----- Smilja Andonovska - Edna komitska (Tekst/Lyrics) Se sobrale Komitite, kje gi brkaat dusmanite, kazi, kazi cedo moe milo, dal ja sakas Makedonija, kazi, kazi cedo moe milo, dal ja sakas Makedonija. Se sobrale Komitite, kje gi brkaat dusmanite, kazi, kazi cedo moe milo, dal ja sakas Makedonija,. kazi, kazi cedo moe milo, dal ja sakas Makedonija. Ahaaa zivot davam, zemja ne ostavam da ja gazi kuce dusmansko, ahaaa nasta krv e stara makedonska Goce Delcev, Karev, Sandanski. Srede Skopje, grad makedonski, pak se procu po sto godini, tuka ima uste Komiti, kletva davaat, srce im gori. Ahaaa zivot davam, zemja ne ostavam da ja gazi kuce dusmansko, ahaaa nasta krv e stara makedonska Goce Delcev, Karev, Sandanski. Ahaaa zivot davam, zemja ne ostavam da ja gazi kuce dusmansko, ahaaa nasta krv e stara makedonska Aleksandar Makedonski. ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni - Macedonian patriotic songs (postaveni od mene - selection from my uploads) - https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Vaska Ilieva - Na cetvrti maj Goce zagina (makedonska narodna pesna)

Add to EJ Playlist  Makedonska narodna patriotska pesna - Na cetvrti maj Goce zagina - Vaska Ilieva | Македонска новокомпонирана народна патриотска песна - На четврти мај Гоце загина - Васка Илиева | Macedonian patriotic folk song - Na Chetvrti Maj Gotse Zagina ("On The Fourth Of May (1903) Gotse (Delchev) Fell") - Vaska Ilieva. ------- NA CETVRTI MAJ GOCE ZAGINA - VASKA ILIEVA (Tekst / Lyrics) Na cetvrti maj devetsto i treta V borba zagina Goce Delchev Zhivotot go dade za Makedonia Makedonia slobodna da bide Makedonia slobodna da bide Zemja makedonska na Makedoncite Od Shar planina do Egejsko more I od Ohrida do reka Mesta Staro i mlado seto se rasplaka Se se rasplaka za Goce Delchev Seto se zhivo ime makedonsko Se se rasplaka za Goce Delchev Nema go vekje nash Goce Delchev Makedonsko zname da ni razvee Ama na narodot kletva mu ostavi Za da se borat da ne se predavat Za da se borat da ne se predavat Makedonsko ime da ne zaboravat Nemoj da plachesh moj narod poroben Na kletata sudba kraj kje i dojde Sudbinata tvoja togaj kje ja kazhesh Makedonski narod sloboden kje bide Makedonski narod sloboden kje bide Zemja makedonska na Makedoncite НА ЧЕТВРТИ МАЈ ГОЦЕ ЗАГИНА - ВАСКА ИЛИЕВА На четврти мај деветсто и трета В борба загина Гоце Делчев Животот го даде за Македонија Македонија слободна да биде Македонија слободна да биде Земја македонска на Македонците Од Шар планина до Егејско море И од Охрида до река Места Старо и младо сето се расплака Се се расплака за Гоце Делчев Сето се живо име македонско Се се расплака за Гоце Делчев Нема го веќе наш Гоце Делчев Македонско знаме да ни развее Ама на народот клетва му остави За да се борат да не се предават За да се борат да не се предават Македонско име да не заборават Немој да плачеш мој народ поробен На клетата судба крај ќе и дојде Судбината твоја тогај ќе ја кажеш Македонски народ слободен ќе биде Македонски народ слободен ќе биде Земја македонска на Македонците ------ Povekje narodni pesni od Vaska Ilieva moze da se najdat vo sledniov spisok: Vaska Ilieva - Makedonski narodni pesni | Macedonian Folk Songs -- http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaD1ezcOVe3y2 jnYyVjDTkYc

Zemjo makedonska vekovita - Grupa Sirma i Oktet Kumanovo (македонски патриотски песни)

Add to EJ Playlist  Makedonski patriotski pesni - Zemjo makedonska vekovita - Grupa "Sirma" i Oktet "Kumanovo" (GF 1993) | Земјо македонска вековита - Гр. „Сирма" и Октет „Куманово" (Текст: Ѓ. Ѓоргиев) - Македонска патриотска песна | Macedonian patriotic song. ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Makedonski narodni patriotski pesni | Macedonian Patriotic Songs (Mix # 2)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni (x26) - Mesavina | Macedonian patriotic folk songs (x26) - Mix | Македонски народни патриотски песни (x26) - Мешавина / Сплет. This compilation comprises 26 of some of the most popular and or meaningful Macedonian patriotic folk songs (majority of them composed over the last few decades) and almost all performed by legendary and or renowned Macedonian folk singers and musicians. | Ovaa kompilacija opfakja 26 od nekoi od najpopularnite i ili (naj)znachajnit e makedonski narodni patriotski pesni (povekjeto od niv (novo)komponira ni vo tekot na poslednite nekolku decenii) i skoro site vo izvedba na legendarni i ili poznati makedonski narodni ("folk") pejachi i muzichari. The song order (start to end) is as follows (also included are the links to individual video clips of these songs) | Redosled na pesnite e kako shto sleduva: 1. Za Aleksandar Makedonski (GF 95) - Ansambl Car Samoil | За Александар Македонски - http://www.yout ube.com/watch?v =RXAhuSjNmdI 2. Zemjo makedonska vekovita - Grupa "Sirma" i Oktet Kumanovo (GF 1993) | Земјо македонска вековита -- https://www.you tube.com/watch? v=z-kcmlmzx28 3. Edno ime imame (Folk Hit 90) - Jonce Hristovski | Едно име имаме - Јонче Христовски - http://www.yout ube.com/watch?v =YEZcj__XVWg 4. Ne placi majko, ne zalaj (zali) - Vaska Ilieva | Не плачи мајко, не жалај (жали)- http://www.yout ube.com/watch?v =YNpIbqpFjzk 5. Edna komitska - Smilja Andonovska | Една комитска - Смиља Андоновска - https://www.you tube.com/watch? v=mocwrVzI7QI 6. Aleksandar Makedonski (1988/9) - VIS Kitka (Sydney) | Александар Македонски - Вис Китка (Сиднеј) - http://www.yout ube.com/watch?v =zfGGaKxrilQ 7. Edna misla imame (GF 96) - Vojo Stojanoski | Една мисла имаме - Војо Стојаноски - http://www.yout ube.com/watch?v =wNjKFIlm70w 8. Mila Makedonijo (GF 97) - Vojo Stojanoski | Мила Македонијо - Војо Стојаноски - http://www.yout ube.com/watch?v =rkqTf355G8k 9. Prokleti da se predavnicite (GF 95) - Goce Arnaudov | Проклети да се предавниците - Гоце Аранудов - http://www.yout ube.com/watch?v =iQrTtsg4pSE 10. Vojvoda Ristoman Popcevski (GF 2001) - Goce Arnaudov | Војвода Ристоман Попчевски - Гоце Аранудов - http://www.yout ube.com/watch?v =8T_AAwtX4qk 11. Pesna za Cento ("Srede Skopje", 1989) - Goce Nikolovski | Песна за Ченто (Среде Скопје) - http://www.yout ube.com/watch?v =EfO93eHiOIs 12. Prostum da zastaneme (1994) - Goce Nikolovski | Простум да застанеме - Гоце Николовски - http://www.yout ube.com/watch?v =pN24z69LUyQ 13. A bre Makedonce - Nikol Badev | А бре македонче - http://www.yout ube.com/watch?v =0wa-1cAwCoc 14. Tamu le majko, blizu Bitola - Simeon Gugulovski -- https://www.you tube.com/watch? v=ZekwXnr-bU4 15. Majka rodi masko cedo (Pesna za Goce) - Blaga Petreska - https://www.you tube.com/watch? v=3GsoPqJJLFw 16. Trba trbi gevgeliska (Gevgelija) - Janko Uzunov | Трба трби гевгелиска (Гевгелија) - http://www.yout ube.com/watch?v =0nptm-i2i64 17. Zaplakalo e Mariovo - Pande Kominovski | Заплакало е Мариово - Панде Коминовски - http://www.yout ube.com/watch?v =AarvMGc6CXs 18. Do kade e Makedonija - Pande Kominovski - До каде е Македонија - http://www.yout ube.com/watch?v =oW340SJgEUU 19. Janicari - Pepi Baftirovski | Јаничари - Пепи Бафтировски - http://www.yout ube.com/watch?v =gVP6J92qhkw 20. Narode makedonski - Simeon Gugulovski | Народе македонски - Симеон Гугуловски - http://www.yout ube.com/watch?v =KeQbhGkKKMU 21. Zemjo makedonska - Vaska Ilieva | Земјо македонска - Васка Илиева - http://www.yout ube.com/watch?v =AWsdJlerqOY 22. O, carska zemjo - Vanco (Vancho) Tarabunov - http://www.yout ube.com/watch?v =3Ymb0CpnmW0&li st=PLInmskJ5sAa Ac_FhVUGJGiOzT4 kMw8BUz 23. Od srcevo do Pirina - Efto Pupinovski | Од срцево до Пирина - Ефто Пупиновски - http://www.yout ube.com/watch?v =XuX-VfMvq3Q 24. Gordo Makedonijo - Suzana Spasovska (2001) - Гордо Македонијо - Сузана Спасовска - http://www.yout ube.com/watch?v =-C_w5CkSqk4 25. Se sobrale Makedoncite (Decata na Aleksandar Makedonski) - Goce Nikolovski | Се собрале Македонците - http://www.yout ube.com/watch?v =9PnjWeHirj0 26. Vecna da ni bides Makedonijo - Goce Arnaudov | Вечна да ни бидеш - http://www.yout ube.com/watch?v =u3BHZbhQNnw ------ 1. Makedonski patriotski pesni - Macedonian patriotic songs (postaveni od mene - selection from my uploads) - https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644

Eden e Aleksandar Makedonski | Еден е Александар Македонски (патриотски песни)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Aleksandar Makedonski - VIS KItka (Sydney, 1988/9) | Македонски народни патриотски песни - Александар Македоснки - ВИС Китка (Сиднеј). Оргинал верзија од 1998/9. Вокал (Пее): Гоце Ангелевски, Текст: А. Џепоски. Tribute song to King Alexander III of Macedonia | Pesna ispeana vo cest na Aleksandar III Makedonski. Timeline of Alexander III of Macedonia (aka Alexander the Great - ATG) 356 BCE. 20th July Born at Pella, Macedonia 338 BCE 2nd August Battle of Chaeronea 336 BCE Alexander becomes ruler of Macedonia 334 BCE Wins Battle of the Granicus River 333 BCE Wins Battle at Issus against Darius 332 BCE Wins siege of Tyre; attacks Gaza, which falls 331 BCE Founds Alexandria. Wins Battle of Gaugamela against Darius 329 BCE Crosses Hindu Kush; goes to Bactria and to Samarkand. 327 BCE Marries Roxane; begins march to India 326 BCE Wins Battle of river Hydaspes against Porus; Bucephalus dies 324 BCE Marries Stateira and Parysatis at Susa 323 BCE. 11th June Dies at Babylon in the palace of Nebuchadnezzar II Short Biography of King Alexander III of Macedonia Name: Alexander III of Macedonia Dates: c. 20 July 356 BCE**. - 11 June 323 BCE.. Place of Birth and Death: Pella and Babylon Dates of Rule: 336-323 BCE Parents: Philip II of Macedonia and Olympias Occupation: Ruler and Military Leader **Based on the extant source of Plutarch but that of Arrian suggests a different one - October 356 BCE. [More info can be found at the following link: Alexander's Birthday - http://www.poth os.org/content/ index.php?page= birthday] Wives: Alexander's wives were, first, Roxane (327), and then, Statiera/Barsin e, and Parysatis. Children: 1. Herakles, son of Alexander's wife/mistress Barsine 2. Alexander IV, son of Roxane Both children were killed before they reached adulthood. [More info at following link: Children of Alexander III - http://www.poth os.org/content/ index.php?page= children] ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Vojo Stojanoski - Edna misla imame | Една мисла имаме (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Edna misla imame - Vojo Stojanoski | Една мисла имаме - Војо Стојаноски - Македонски народни патриотски песни | Macedonian patriotic folk song (Vo zivo / Live - GF 1996). 'EDNA MISLA IMAME' (Tekst) Kade i da odis kade i da setas ne se srami, ne se plasi Makedonec da si. x2 Edna misla imame, eden zivot ziveeme, Makedonija cela da e, sekoj da ja znae. x2 Ako nekoj rece Makedoniјa e mala, ima uste dva, tri dela za da bide cela. x2 Edna misla imame, eden zivot ziveeme, Makedonija cela da e, sekoj da ja znae. x2 Nie ne sme Grci, Bugari ni Srbi, ceda sme na Aleksandar gordost makedonska. x2 Edna misla imame, eden zivot ziveeme, Makedonija cela da e, sekoj da ja znae. x2 Makedonija cela da e, sekoj da ja znae! Lyrics for 'Edna Misla Imame' - http://pesna.or g/song.php?id=8 15 'ЕДНА МИСЛА ИМАМЕ' (Текст) Каде и да одиш каде и да шеташ не се срами, не се плаши Македонец да си. x2 Една мисла имаме, еден живот живееме, Македонија цела да е, секој да ја знае. x2 Ако некој рече Македониjа е мала, има уште два, три дела за да биде цела. x2 Една мисла имаме, еден живот живееме, Македонија цела да е, секој да ја знае. x2 Ние не сме Грци, Бугари ни Срби, чеда сме на Александар гордост македонска. x2 Една мисла имаме, еден живот живееме, Македонија цела да е, секој да ја знае. x2 Македонија цела да е, секој да ја знае! --------------- -- Macedonian patriotic folk song "Edna Misla Imame"/ "We Have One Thought Only" performed by Vojo Stojanoski (G.F.1996) -- music (original): "VIS Pelister" (Australia, 1992); lyrics (original): Vlado Georgievski; arrangement: Zoran Markovski (1995-6). The lyrics have been slightly modified (or improved in a few places, IMO) for this (now famous) version and the title also changed (and in doing so also changing (or watering down) the original DIRECT ideological emphasis on Macedonian indigenity, which was a reflection of the then strong ideological current flowing (or flowering) amongst the Macedonian Diaspora in Australia) from "Cheda (Ceda) Sme Na Aleksandar"/"We Are The Children Of Alexander". FYI/ZVI: Edna Misla Imame (Ceda na Aleksander) by Vlade Georgievski from Grupa Pelister (Original Recording - Released 1992) Lyrics by Vlade Georgievski Music by Grupa Pelister Arrangement by Lazar Jankulovski http://www.yout ube.com/watch?v =hRoigNl5xFc&li st=PLEF8C9B2961 EB5FB6 ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Zavetna - Pepi Baftirovski - Macedonian Patriotic Folk Music

Add to EJ Playlist  Makedonska narodna patriotska pesna - Zavetna - Pepi Baftirovski | Заветна - Пепи Бафтировски - Македонкса народна патриотска песна). ---------- 'ZAVETNA' - Pepi Baftirovski Negde kje te premolchat, negde kje te sokrijat, grob so groba kje pokrijat, samo ti si besmrtna, zhiva voda podzemna, kaj shto tonesh ti izvirash, samo ti si besmrtna, zhiva voda podzemna, kaj shto tonesh ti izvirash. Vekovi pekolni zaedno kje mineme, drevna zemjo makedonska, taka e pishano nishto da ne bideme, ti bez mene jas bez tebe. x2 Mozhe da te odrechat, drugi da te predadat, mozhat seshto da izmislat, samo ti si besmrtna, zhiva voda podzemna, kaj shto tonesh ti izvirash, samo ti si besmrtna, zhiva voda podzemna, kaj shto tonesh ti izvirash. Vekovi pekolni zaedno kje mineme, drevna zemjo makedonska, taka e pishano nishto da ne bideme, ti bez mene jas bez tebe. x2 Mozhe da te odrechat, drugi da te predadat, mozhat seshto da izmislat, samo ti si besmrtna, zhiva voda podzemna, kaj shto tonesh ti izvirash, samo ti si besmrtna, zhiva voda podzemna, kaj shto tonesh ti izvirash. Vekovi pekolni zaedno kje mineme, drevna zemjo makedonska, taka e pishano nishto da ne bideme, ti bez mene jas bez tebe. Vekovi pekolni zaedno kje mineme, drevna zemjo makedonska, taka e pishano sestro nishto da ne bideme, ti bez mene jas bez tebe, ti bez mene jas bez tebe. ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Makedonski pesni | Macedonian songs Makedonska patriotska i narodna pesna i muzika.| Macedonian patriotic and folk songs and music. | Македонска патриотска и народна песна и музика. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Cheda Aleksandrovi / Children of Alexander - Suzana Spasovska (македонски патриотски песни)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Gordo Makedonijo - Suzana Spasovska (2001) | Македонски народни патриотски песни - Гордо Македонијо -Сузана Спасовска | Macedonian patriotic folk songs - Gordo Makedonijo / "Proudly Macedonia" ("Cheda Aleksandrovi" / "Children of Alexander") - Suzana Spasovska.. --------------- Гордо Македонијо - Сузана Спасовска Чувајте го ова парче земја Македонци Чувајте ја МАКЕДОНИЈА Чујте ја МАКЕДОНЦИ, речта света библиска Чувајте го ова парче од земја проколната Раѓајте со благослов свои поколенија На дрво што не раѓа секира му светка над корен Земјо МАКЕДОНИЈО ништо не те плашеше Смело низ вековите народот те градеше Гордо МАКЕДОНИЈО чекори кон сонцето Чеда АЛЕКСАНДРОВИ со вас е вистината! И без МАКЕДОНИЈА негде ќе живеете Европа, Америка, Канада, Австралија Но без ова парче земја каде ќе се вратите Кога младост ќе ви мине старост да дочекате Земјо МАКЕДОНИЈО ништо не те плашеше Смело низ вековите народот те градеше. Гордо МАКЕДОНИЈО чекори кон сонцето Чеда АЛЕКСАНДРОВИ со вас е вистината! Земјо МАКЕДОНИЈО ништо не те плашеше Смело низ вековите народот те градеше. Гордо МАКЕДОНИЈО чекори кон сонцето Чеда АЛЕКСАНДРОВИ со вас е вистината! Гордо МАКЕДОНИЈО чекори кон сонцето Чеда АЛЕКСАНДРОВИ со вас е вистината! Гордо МАКЕДОНИЈО!!! http://tekstovi .com.mk/tekst/С узана-Спасовска -Гордо-Македони јо-74707.html --------------- Gordo Makedonijo - Suzana Spasovska Chuvajte go ova parche zemja Makedonci Chuvajte ja MAKEDONIJA Chujte ja MAKEDONCI, rechta sveta bibliska Chuvajte go ova parche od zemja prokolnata Ragjajte so blagoslov svoi pokolenija Na drvo shto ne ragja sekira mu svetka nad koren Zemjo MAKEDONIJO nishto ne te plasheshe Smelo niz vekovite narodot te gradeshe Gordo MAKEDONIJO chekori kon sonceto Cheda ALEKSANDROVI so vas e vistinata! I bez MAKEDONIJA negde kje zhiveete Evropa, Amerika, Kanada, Avstralija No bez ova parche zemja kade kje se vratite Koga mladost kje vi mine starost da dochekate Zemjo MAKEDONIJO nishto ne te plasheshe Smelo niz vekovite narodot te gradeshe. Gordo MAKEDONIJO chekori kon sonceto Cheda ALEKSANDROVI so vas e vistinata! Zemjo MAKEDONIJO nishto ne te plasheshe Smelo niz vekovite narodot te gradeshe. Gordo MAKEDONIJO chekori kon sonceto Cheda ALEKSANDROVI so vas e vistinata! Gordo MAKEDONIJO chekori kon sonceto Cheda ALEKSANDROVI so vas e vistinata! Gordo MAKEDONIJO!!! ------------ Suzana Spasovska (Concert performance in Korcha, Albania - Vo zivo na concert vo Korca, Albanija) - Gordo Makedonijo -- http://www.yout ube.com/watch?v =EZuwwiPIRJY&li st=PLEF8C9B2961 EB5FB6 Suzana Spasovska (Video clip - Video snimka / klipce) - Gordo Makedonijo -- http://www.yout ube.com/watch?v =p4W3PbMymhY&li st=PLEF8C9B2961 EB5FB6 ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови.. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Stani Makedonijo - Suzana Spasovska (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Stani Makedonijo (GF2002) - Suzana Spasovska. Македонска народна патриотска песна - Стани Македонијио - Сузана Спасовска | Stani Makedonijo ("Rise/Stand Up Macedonia") - Suzana Spasovska - Macedonian patriotic folk song. Сузана Спасовска - Стани Македонијо Пискотници се слушаат од Галичник до Река, што тешка несреќа ги збра и мажите и жените, та гласи тажна ека и навева сал бол и зла Зурли ноќва пиштат коси мајко расплети, тапан силно ечи црна риза фрли си Чеда свои повикај преку океаните синој свои собери горе на планините ееееееј, чеда свои повикај ееееееј, синој свои собери Стани МАКЕДОНИЈО, крени знаме високо сонце АЛЕКСАНДРОВО, знаме баш македонско, Стани Македонијо, викни свои синови, земја да се одбрани, земја баш македонска Појди в црква мајко Божја сила побарај, златен конец земи бајрак сончев извези Имаш сила сега ти, мајчините молитви, векови сто минале напред да те поведат ееееееј, мајчините молитви ееееееј, напред да те поведат Стани МАКЕДОНИЈО, крени знаме високо сонце АЛЕКСАНДРОВО, знаме баш македонско, Стани Македонијо, викни свои синови, земја да се одбрани, земја баш македонска --------------- --------------- ----- Suzana Spasovska - Stani Makedonijo Piskotnici se slusaat od Galicnik do Reka, sto teska nesreka gi zbra i mazite i zenite, ta glasi tazna eka i naveva sal bol i zla Zurli nokva pistat kosi majko raspleti, tapan silno eci crna riza frli si Ceda svoi povikaj preku okeanite sinoj svoi soberi gore na planinite eeeeeej, ceda svoi povikaj eeeeeej, sinoj svoi soberi Stani MAKEDONIJO, kreni zname visoko sonce ALEKSANDROVO, zname bas makedonsko, Stani Makedonijo, vikni svoi sinovi, zemja da se odbrani, zemja bas makedonska Pojdi v crkva majko Bozja sila pobaraj, zlaten konec zemi bajrak soncev izvezi Imas sila sega ti, majcinite molitvi, vekovi sto minale napred da te povedat eeeeeej, majcinite molitvi eeeeeej, napred da te povedat Stani MAKEDONIJO, kreni zname visoko sonce ALEKSANDROVO, zname bas makedonsko, Stani Makedonijo, vikni svoi sinovi, zemja da se odbrani, zemja bas makedonska https://grid.mk /yt/videos/tK6B CGtRTn8/s-spaso vska-stani-make donijo-s-spasov ska-stani-maked onijo --------------- --- Suzana Spasovska (Live - Vo Zivo) - STANI MAKEDONIJO - https://www.you tube.com/watch? v=cvzBGFGMH5M&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 ---------- Po 13-to izdanie na 'Goce fest' [2002] Stani Makedonijo, mora ednash da ne bide 'Goce fest', festivalot na patriotski rodoljubivi pesni, na 7, 8 i 9 fevruari go prebrodi svoeto 13-to izdanie. Baksuzot na 13-ta zamina vo minatoto, a vo festivalskite anali kako pobednici na festivalot odrzhan vo 2002 godina, kje bidat zabelezhani Goce Arnaudov, Suzana Spasovska i Vancho Tarabunov. Imeno, tie trojcata, permutirani vo redosledot, se dobitnici na nagradite i od publikata i od zhirito. Spored publikata, prvata nagrada mu pripadna na Goce Arnaudov, za pesnata 'Mora ednash da ne bide' od avtorite Risto Krapovski i Branko Nikolovski. VTOROTO MESTO, SPORED GLASOVITE OD POSETITELITE VO UNIVERZALNATA SALA, OTIDE KAJ SUZANA SPASOVSKA, koja peeshe 'Stani Makedonijo' (TODE SPASOVSKI, SUZANA SPASOVSKA, DARKO STANOJKOVSKI), dodeka tretata nagrada ja osvoi Vancho Tarabunov, so svojata pesna 'Ako bevme slozhni Makedonijo'. .......NAGRADIT E OD ZHIRITO bea podeleni na slichen nachin kako onie od publikata: PRVO MESTO ZA SUZANA SPASOVSKA ZA SCENSKI NASTAP, vtora za Goce Arnaudov i treta za Vancho Tarabunov.....a vtorskite nagradi, t.e. onaa za tekst otide vo racete na Branko Nikolovski za stihovite vo pesnata 'Mora ednash da ne bide'...". http://star.utr inski.com.mk/?p Broj=791&stID=5 251 ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci: 1. Makedonski patriotski pesni - https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w

Ispravi se Makedonijo - Mile Kuzmanovski (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Ispravi se Makedonijo - Mile Kuzmanovski.(Ro sa Fest 2007) | Исправи се Македонијо - Миле Кузмановски - Македонскiи народни патриотски песни | "Stand/Straight en Up Macedonia" (Ispravi Se Makedonijo) - Mile Kuzmanovski - Macedonian patriotic folk songs. 'ИСПРАВИ СЕ МАКЕДОНИЈО' Многу неправди се, впишани во книгите, многу мачени сме, ние Македонците. Црквата непамети, кумови неканети, праќани сееја скрб, "браќа" со ножот в грб. Исправи се, Македонијо, исправи се, гордо Ти пред Балканот, и кажи му, се освестивме, Македонија е на Македонците! Некој со пушка во бој, некој со книга херој, многу паднаа за мајка Македонија. Слушни ме мој народе, од Бога е аманет, и пред огнови зли Македонец дур си жив! Исправи се, Македонијо, исправи се, гордо Ти пред Балканот, и кажи му, се освестивме, Македонија е на Македонците! Исправи се, Македонијо, исправи се, гордо Ти пред Балканот, и кажи му, се освестивме, Македонија е на Македонците, Македонија е на Македонците! ------- ISPRAVI SE MAKEDONIJO Mnogu nepravdi se, vpishani vo knigite, mnogu macheni sme, nie Makedoncite. Crkvata nepameti, kumovi nekaneti, prakjani seeja skrb, "brakja" so nozhot v grb. Ispravi se, Makedonijo, ispravi se, gordo Ti pred Balkanot, i kazhi mu, se osvestivme, Makedonija e na Makedoncite! Nekoj so pushka vo boj, nekoj so kniga heroj, mnogu padnaa za majka Makedonija. Slushni me moj narode, od Boga e amanet, i pred ognovi zli Makedonec dur si zhiv! Ispravi se, Makedonijo, ispravi se, gordo Ti pred Balkanot, i kazhi mu, se osvestivme, Makedonija e na Makedoncite! Ispravi se, Makedonijo, ispravi se, gordo Ti pred Balkanot, i kazhi mu, se osvestivme, Makedonija e na Makedoncite, Makedonija e na Makedoncite! ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Sinovi makedonski - Naum Petreski (македонски патриотски песни)

Add to EJ Playlist  Makedonski patriotski pesni - Sinovi makedonski - Naum Petreski i Grupa Sonce | Наум Петрески и Група Сонце - Синови македонски (Песна за СОНЦЕТО МАКЕДОНСКО / „Кутлешко" ) - Македонска патриотска песна (ГФ 1998) | Macedonian patriotic song. -------------- "SINOVI MAKEDONSKI" Edna majka mnogu ceda izrodila Golema ljubov darila Uste mnogu kje gi ima i vo idnina Gordata Makedonija Ej sinovi makedonski Od dlabok koren niknati Niz vekovi, od pazuvi Na majka Makedonija Ej sinovi makedonski Nebesen ogan iskonski Gledajte go, vardete go Nikogas da ne izgasni! Samo edno jasno sonce nas ne ogreva SONCETO NA MAKEDONIJA Kaj i da sme site vecno kje ne splotuva Imeto Makedonija! Ej sinovi makedonski Od dlabok koren niknati Niz vekovi, od pazuvi Na majka Makedonija Ej sinovi makedonski Nebesen ogan iskonski Gledajte go, vardete go Nikogas da ne izgasni! --------------- -------- NaumPetreskiMus ic (youtube.com/us er/NaumPetreski Music): Naum Petreski i Grupa Sonce - Sinovi makedonski - https://www.you tube.com/watch? v=RvoZAiqdbFI&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 (the same song packaged differently | istata pesna poinaku spakuvana) ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Kolku da sme dosta sme - Efto Pupinovski (makedonska narodna pesna)

Add to EJ Playlist  Makedonska narodna patriotska pesna - Od srcevo do Pirina - Efto Pupinovski | Ефто Пупиновски - Од срцево до Пирина - Македонска новокомпонирана народна патриотска песна | Macedonian patriotic folk song - "Od Srtsevo Do Pirina"/"From My Heart To (Mount) Pirin" by Efto Pupinovski. ---------- Ефто Пупиновски - Од срцево до Пирина Од срцево до Пирина, тебе да те сакаме Од ветрови невреме да те пазиме Земјо света од искона, мајко една ти довека Кој знае колку сме, знаеш ли каде сме Колку да сме доста сме за да те чуваме Кој знае колку сме, знаеш ли каде сме Каде да сме ние сме за да те славиме Од срцево до Пирина, тебе да те сакаме Од ветрови невреме да те пазиме Твојот завет го носиме, нема зошто да просиме Каква си таква си, наша си добра си Колку да сме доста сме за да те чуваме Каква си таква си, наша си добра си Каде да сме ние сме за да те славиме Од срцево до Пирина, тебе да те сакаме Од ветрови невреме да те пазиме --------------- -- Efto Pupinovski - Od srcevo do Pirina Od srcevo do Pirina, tebe da te sakame Od vetrovi nevreme da te pazime Zemjo sveta od iskona, majko edna ti doveka Koj znae kolku sme, znaesh li kade sme Kolku da sme dosta sme za da te chuvame Koj znae kolku sme, znaesh li kade sme Kade da sme nie sme za da te slavime Od srcevo do Pirina, tebe da te sakame Od vetrovi nevreme da te pazime Tvojot zavet go nosime, nema zoshto da prosime Kakva si takva si, nasha si dobra si Kolku da sme dosta sme za da te chuvame Kakva si takva si, nasha si dobra si Kade da sme nie sme za da te slavime Od srcevo do Pirina, tebe da te sakame Od vetrovi nevreme da te pazime ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови.. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Macedonian Patriotic Folk Songs | Makedonski narodni patriotski pesni (Mix #1)

Add to EJ Playlist  Macedonian patriotic folk songs (x10) | Makedonski narodni patriotski pesni (x10) | Македонски народни патриотски песни (x10.) - Mix / Meshavina. This compilation comprises ten classic Macedonian patriotic folk songs (most of them composed over the last couple of decades) performed by legendary and or renowned Macedonian folk singers and musicians. | Ovaa kompilacija opfakja 10 klasichni makedonski narodni patriotski pesni (povekjeto od niv (novo)komponira ni vo tekot na poslednite nekolku decenii) vo izvedba na legendarni i ili poznati makedonski narodni ("folk") pejachi i muzichari. The song order (start to end) is as follows | Redosled na pesnite (pochetok do kraj) e kako shto sleduva: 1. Pepi Baftirovski - Zavetna/Vowing/ Declaration Song 2. Jonce (Jonche) Hristovski - Te Sakam Makedonijo/I Love You Macedonia 3. Naum Petreski - Sinovi Makedonski/Mace donian Sons 4. Suzana Spasovska - Stani Makedonijo/Rise Up Macedonia 5. Mile Kuzmanovski - Ispravi Se Makedonijo/Stan d/Straighten Up Macedonia 6. Goce Nikolovski - Zapejte Site Angeli/Sing All You Angels 7. Krume Spasovski - Ah Rani, Rani/Ah Wounds, Wounds 8. Vanco (Vancho) Tarabunov - Makedonija Vo Moeto Srce (Srtse)/Macedon ia In My Heart 9.. Elita - Za Kralot Aleksandar/For The King Alexander 10. Vaska Ilieva - I Nie Sme Deca Na Makedonija/And We Are The Children of Macedonia --------- The following are links to individual (i.e. smaller size) YouTube clips for songs found in the selection above: 1. Pepi Baftirovski - 'Zavetna' - https://www.you tube.com/watch? v=zQPhErTi9Og&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 2. Jonce Hristovski (Live - Vo Zivo) - Te sakam Makedonijo - https://www.you tube.com/watch? v=OCU2Z35aYFI&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 3. Naum Petreski i Grupa Sonce - Sinovi makedonski -- https://www.you tube.com/watch? v=Jwc1NqfBdgQ&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 4. Suzana Spasovska - Stani Makedonijo - https://www.you tube.com/watch? v=zVvxMOUBfLE&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 5. Mile Kuzmanovski - Ispravi se Makedonijo - http://www.yout ube.com/watch?v =CAcTz0FnmQ4&li st=PLA0745CCD10 261644 6. Goce Nikolovski (Live - Vo Zivo) - Zapejte site Angeli - https://www.you tube.com/watch? v=nONG7pzT3Y0&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 7. Krume Spasovski (Live - Vo zivo) - Ah, rani rani - https://www.you tube.com/watch? v=Ho_J4y7jULE&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 8. Vanco (Vancho) Tarabunov - Makedonija vo moeto srce -- http://www.yout ube.com/watch?v =yhfQLBNPJk0&li st=PLInmskJ5sAa Ac_FhVUGJGiOzT4 kMw8BUz 9. Elita - Za kralot Aleksandar | За кралот Александар - https://www.you tube.com/watch? v=qXiqWX0vI8g&l ist=PLEF8C9B296 1EB5FB6 10. Vaska Ilieva - I nie sme deca na Makedonija/"And We Are The Children Of Macedona" - https://www.you tube.com/watch? v=VwCHD0_Jucc&l ist=PLInmskJ5sA aD1ezcOVe3y2jnY yVjDTkYc -------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6 4. Macedonian Folk Music - Mixes | Makedonska narodna muzika - Meshavini | Македонска народна музика - мешавини / сплетови. - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaC48y-F7AUTu 7MtKpudD4US

A bre Makedonche - Nikola Badev (makedonski narodni pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonska narodna pesna - A bre Makedonche - Nikola Badev | Никола Бадев - А бре Македонче - Македонска народна песна | Macedonian folk song. --------------- „А бре Македонче" - Nikola Badev А бре Македонче, леле каде се спремаш? Борба те чека, борба за слобода. Борба за слобода, за Македонија, за Македонија, земја поробена. Момци наредени, моми накитени, борба ќе одат, борба за слобода. Борба за слобода, за Македонија, за Македонија, земја поробена. Нека разберат, клетите фашисти, Македонско име нема да загине! --------------- - "A bre Makedonche" Tekst (Lyrics): A bre Makedonce, lele kade se spremas? Borba te ceka, borba za sloboda. Borba za sloboda, za Makedonija, za Makedonija, zemja porobena. Momci naredeni, momi nakiteni, borba ke odat, borba za sloboda. Borba za sloboda, za Makedonija, za Makedonija, zemja porobena. Neka razberat, kletite fashisti, makedonsko ime nema da zagine! ----- Povekje makedonski narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 2. Makedonski pesni | Macedonian songs: https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6 3. Macedonian Mixes | Makedonski Meshavini Macedonian folk music mixes | Makedonska narodna muzika mesavini (meshavini) / spletovi | Македонска народна музика мешавини / сплетови - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaC48y-F7AUTu 7MtKpudD4US

Narode makedonski - Simeon Gugulovski (македонски народни песни)

Add to EJ Playlist  Makedonska narodna patriotska pesna - Narode makedonski - Simeon Gugulovski | Народе македонски - Симеон Гугуловски - Македонски народни патриотски песни | Macedonian patriotic folk songs. ----- Simeon Gugulovski - "Narode makedonski" Narode makedonski, so kakvi idei si ti, dosta bese razbudi se, svesti se, ne spij ti, dosta bese razbudi se, svesti se, ne spij ti. Ne znaes koj si sto si, drugite te znaat, sram golem e za tebe, sam da ne se znae,. sram golem e za tebe, sam da ne se znaes. Ne sakame bogastvo, ne sakame pari tuk sakame sloboda i covecki pravdini, tuk sakame sloboda i covecki pravdini. ----- Симеон Гугуловски - "Народе македонски" Народе македонски, со какви идеи си ти, доста беше разбуди се, свести се, не спиј ти, доста беше разбуди се, свести се, не спиј ти. Не знаеш кој си што си, другите те знаат, срам голем е за тебе, сам да не се знаеш, срам голем е за тебе, сам да не се знаеш. Не сакаме богаство, не сакаме пари тук сакаме слобода и човечки правдини, тук сакаме слобода и човечки правдини. ----- Povekje makedonski narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 2. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6 3. Macedonian Mixes | Makedonski Meshavini Macedonian folk music mixes | Makedonska narodna muzika mesavini (meshavini) / spletovi | Македонска народна музика мешавини / сплетови - http://www.yout ube.com/playlis t?list=PLInmskJ 5sAaC48y-F7AUTu 7MtKpudD4US

Edno ime imame - Jonce Hristovski (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Edno ime imame - Jonce Hristovski | Македонски патриотски песни - Едно име имаме - Јонче Христовски | Edno ime imame ("We Have One Name only") - Jonche Hristovski - Macedonian patriotic song. Jonce (Jonche) Hristovski (1933 - 14/04/2,000) - Macedonian folk legend | Јонче Христовски (1933 - 14/04/2,000) - Македоснка народна легенда. ------ Едно име имаме - Јонче Христовски Покрај Егеј Македонци покрај Вардар Македонци и под Пирин Македонци славно име, непокорно. Едно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме о, Македонијо. Како ширни полиња а до небо планини реки златоносни а езера бисери. Едно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме о, Македонијо. Мајко Македонијо, балканска убавице, кој се роди во тебе и живот дава за тебе. Едно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме о, Македонијо. ------------- Edno ime imame - Jonche Hristovski Pokraj Egej Makedonci pokraj Vardar Makedonci i pod Pirin Makedonci slavno ime, nepokorno. Edno ime imame vo dushata go nosime za tebe zhivot davame o, Makedonijo. Kako shirni polinja a do nebo planini reki zlatonosni a ezera biseri. Edno ime imame vo dushata go nosime za tebe zhivot davame o, Makedonijo. Majko Makedonijo, balkanska ubavice, koj se rodi vo tebe i zhivot dava za tebe. Edno ime imame vo dushata go nosime za tebe zhivot davame o, Makedonijo. ***Edno ime imame - Jonce Hristovski (TV video clip - video snimka) -- http://www.yout ube.com/watch?v =8uMuOMMCtG0&li st=PLInmskJ5sAa DM0bU1rkEwyJL2k 6AD870w ------------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Makedonski pesni | Macedonian songs Makedonska patriotska i narodna pesna i muzika.| Macedonian patriotic and folk songs and music. | Македонска патриотска и народна песна и музика. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Za Aleksandar Makedonski - Ansambl Car Samuil (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Za Aleksandar Makedonski - Ansambl Car Samuil | За Александар Македонски - Ансамбл Цар Самуил - Македонска народна патриотска песна | Macedonian patriotic folk song. Автор на музиката и текстот од песната „За Александар Македонски" е Љубомир Кекеновски а аранжманот е на Мирослав - Мирче Бушиноски (упокоен, лесна му земја). Песната е изведена на фестивалот на новосоздадени македонски патриотски и родољубиви песни „Гоце- Фест"- 1995 год. --------------- Ансамбл Цар Самуил - За Александар Македонски Дали грми или земја изгоре силен оган што се запалил ниту грми нит земја изгоре во бој ми одат Македонци Египет, Персија цел свет е на колена пред војските на Александар Македонски Кој ги води до Хималаите кој им збори на Фалангите напред оди пред силните војски Александар Македонски Египет, Персија цел свет е на колена пред војските на Александар Македонски Што ми носат кај што стигаат чие знаме тие дигаат носат книги писмо и слово НОСАТ СОНЦЕ АЛЕКСАНДРОВО Египет, Персија цел свет е на колена пред војските на Александар Македонски --------------- --------------- -- Ansambl Car Samuil - Za Aleksandar Makedonski Dali grmi ili zemja izgore silen ogan sto se zapali nitu grmi nit zemja izgore vo boj mi odat Makedonci Egipet, Persija cel svet e na kolena pred vojskite na Aleksandar Makedonski Koj gi vodi do Himalaite koj im zbori na Falangite napred odi pred silnite vojski Aleksandar Makedonski Egipet, Persija cel svet e na kolena pred vojskite na Aleksandar Makedonski Sto mi nosat kaj sto stigaat cie zname tie digaat nosat knigi pismo i slovo NOSAT SONCE ALEKSANDROVO Egipet, Persija cel svet e na kolena pred vojskite na Aleksandar Makedonski --------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови - https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Ogan da go gori - Goce Nikolovski (makedonski narodni pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Ogan da go gori - Goce Nikolovski | Оган да го гори.- Гоце Николовски - Македонски народни патриотски песни | Macedonian patriotic folk songs. OGAN DA GO GORI - Goce Nikolovski Ogan da go gori Toj shto kje mi stori Da te ostavam Ogan da go gori Toj shto kje mi zbori Da zaboravam Makedonijo Kade da sum takov sum Ne se davam nikomu Kade da sum takov sum Ne se davam nikomu Da me krsti, prekrstuva I da tepa, otepuva Makedonijo Kade da sum takov sum Ne se davam nikomu Kade da sum takov sum Ne se davam nikomu Da me krsti, prekrstuva I da tepa, otepuva Makedonijo, Makedonijo Eheeeej, zhiva da si, Makedonijo! Ogan da go gori Toj shto kje mi zbori Da te ostavam Ogan da go gori Toj shto kje mi zbori Da zaboravam Makedonijo ....[....]..... Slushajte Makedonci Chuvajte go imeto Slushajte Makedonci Chuvajte go imeto Makedonsko nashe ime Ne davame da zagine Makedonijo Slushajte Makedonki Chuvajte si go imeto Slushajte Makedonki Chuvajte si go imeto Makedonsko nashe ime Ne davame da zagine Makedonijo, Makedonijo Eheeeej, zhiva da si, Makedonijo! ОГАН ДА ГО ГОРИ - Гоце Николовски Оган да го гори Тој што ќе ми стори Да те оставам Оган да го гори Тој што ќе ми збори Да заборавам Македонијо Каде да сум таков сум Не се давам никому Каде да сум таков сум Не се давам никому Да ме крсти, прекрстува И да тепа, отепува Македонијо Каде да сум таков сум Не се давам никому Каде да сум таков сум Не се давам никому Да ме крсти, прекрстува И да тепа, отепува Македонијо, Македонијо Ехееееј, жива да си, Македонијо! Оган да го гори Тој што ќе ми збори Да те оставам Оган да го гори Тој што ќе ми збори Да заборавам Македонијо ....[....]..... Слушајте Македонци Чувајте го името Слушајте Македонци Чувајте го името Македонско наше име Не даваме да загине Македонијо Слушајте Македонки Чувајте си го името Слушајте Македонки Чувајте си го името Македонско наше име Не даваме да загине Македонијо, Македонијо Ехееееј, жива да си, Македонијо! --------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6

Goce Nikolovski - Decata na Aleksandar Makedonski

Add to EJ Playlist  Makedonska narodna patriotska pesna - Se sobrale Makedoncite - Goce Nikolovski | Гоце Николовски - Се собрале Македонците - Македонска новокомпонирана народна патриотска песна | Macedonian patriotic folk song - Gotse Nikolovski - Se Sobrale Makedoncite ("The Macedonians Gathered") / Decata Na Aleksandar Makedonski ("The Children of Alexander III of Macedonia", aka ATG). Goce Nikolovski - 'Se sobrale Makedoncite'/'A vstrakiski patrioti' Se sobrale, se stepale Makedoncite, se stepale so Grcite! Koj vi kazha more Grci, lazhgovci, koj vi kazha deka nema Makedonci!? Mala ke vi bide Avstralija, ako ne ja priznaete Makedonija! Sakale, ne sakale, sudeno e cel svet Makedonija da ja priznae! Se sobrale, se stepale Makedoncite, se stepale so Grcite! Se krenale patrioti avstraliski - decata na Aleksandar Makedonski! Mala ke vi bide Avstralija, ako ne ja priznaete Makedonija! Sakale, ne sakale, sudeno e cel svet Makedonija da ja priznae! Se sobrale, se stepale Makedoncite, se stepale so Grcite! Sega znajte more Grci, lazhgovci, Melburn, Sidnej, sè e polno so Makedonci! Mala ke vi bide Avstralija, ako ne ja priznaete Makedonija! Sakale, ne sakale, sudeno e cel svet Makedonija da ja priznae! http://www.mkmu zika.com/lyrics /t/Se_sobrale_M akedoncite_-_Go ce_Nikolovski.t xt 'Се собрале Македонците' / 'Австракиски патриоти' Се собрале, се степале Македонците, се степале со Грците! Кој ви кажа море Грци, лажговци, кој ви кажа дека нема Маkедонци!? Мала ќе ви биде Австралија, ако не ја признаете Маkедонија! Сакале, не сакале, судено е цел свет Маkедонија да ја признае! Се собрале, се степале Македонците, се степале со Грците! Се кренале патриоти австралиски - децата на Александар Маќедонски! Мала ќе ви биде Австралија, ако не ја признаете Маkедонија! Сакале, не сакале, судено е цел свет Маkедонија да ја признае! Се собрале, се степале Македонците, се степале со Грците! Сега знајте море Грци, лажговци, Мелбурн, Сиднеј, сè е полно со Маќедонци! Мала ќе ви биде Австралија, ако не ја признаете Маkедонија! Сакале, не сакале, судено е цел свет Маkедонија да ја признае! --------- Povekje makedonski patriotski i narodni pesni mozhe da se najdat vo slednive spisoci / listi | Повеќе македонски патриотски и народни песни може да се најдат во следниве списоци / листи | More Macedonian patriotic and folk songs can be found in the following playlists: 1. Makedonski patriotski pesni Makedonski patriotski pesni | Македонски патриотски песни | Macedonian patriotic songs -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLA0745 CCD10261644 2. Makedonski narodni pesni Makedonski narodni pesni i ora - makedonska narodna muzika | Македонски народни песни и ора - македонска народна музика | Macedonian folk songs and oro dances - Macedonian folk music. -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaDM0bU1rkEw yJL2k6AD870w 3. Macedonian Music - Makedonska Muzika Selection of Macedonian music from various genres | Izbor na makedonska muzika od povekje zhanrovi | Избор на македонска музика од повеќе жанрови -- https://www.you tube.com/playli st?list=PLEF8C9 B2961EB5FB6 ----------- NB | Белешка: „Насловот [orginalniot od 1991 godina, vo Avstralija] на оваа песна е „Австралиски патриоти". Песната е напишана во Мелбурн и се однесува на масовните тепачки, претежно на фудбалските стадиони [i vo glavina pomegju navivacite od sprotivstavenit e strani], на натпреварите помеѓу македонски и грчки екипи . Гоце ја сними песнава во 1991 година. Таа година издаде и касета со оваа песна. Вечна му слава.....На мојата аудио касета која ја набавив баш на концертот на Гоце, овде [vo Avstralija] во 1991, песната е насловена ["Avstraliski patrioti"] како што претходно напишав." derven3 [youtube.com/us er/derven3]

Goce Arnaudov - Smrtta ne me plasi (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski narodni patriotski pesni - Vojvoda Ristoman Popcevski (Popchevski) - Goce Aranudov (GF 2001 - Audio) | Гоце Арнаудов - Војвода Ристоман Попчевски - Македонски народни патриотски песни | Macedonian patriotic folk songs. Гоце Аранудов (19.08.1954 - 06.12.2011) - Легенда на mакедонската народна песна и музика. | Goce Aranudov (19.08.1954 - 06.12.2011) - Macedonian folk music legend. Гоце Арнаудов - Војвода Ристоман Попчевски ...Сам се решив, сам се решив, смртта не ме плаши. Господ мора да ги слушне сите клетви наши. Ова ропство не се трпи, жими оваа вера, нека знае младо старо, жртва сум за народ. Сам се решив, сам се решив, смртта не ме плаши. Господ мора да ги слушне сите клетви наши. Со векови овој народ, доста маки виде. ОВАА ЗЕМЈА, МАКЕДОНСКА, БИЛА И ЌЕ БИДЕ!. --------------- -- Goce Arnaudov - Vojvoda Ristoman Popchevski ...Sam se reshiv, sam se reshiv, smrtta ne me plashi. Gospod mora da gi slushne site kletvi nashi. Ova ropstvo ne se trpi, zhimi ovaa vera, neka znae mlado staro, zhrtva sum za narod. Sam se reshiv, sam se reshiv, smrtta ne me plashi. Gospod mora da gi slushne site kletvi nashi. So vekovi ovoj narod, dosta maki vide. OVAA ZEMJA, MAKEDONSKA, BILA I KjE BIDE!. ------- Povekje patriotski pesni od Goce Arnaudov moze da se najdat vo sledniov spisok: Goce Arnaudov - Patriotski pesni Makedonski patriotski pesni vo izvedba na Goce Arnaudov | Македонски патриотски песни во изведба на Гоце Арнаудов | Macedonian patriotic songs performed by Gotse Arnaudov - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI

Mora ednas da ne bide! - Goce Arnaudov (makedonski patriotski pesni)

Add to EJ Playlist  Makedonski patriotski pesni - Mora ednas da ne bide! - Goce Arnaudov (audio) | Гоце Арнаудов - Мора еднаш да не биде - Македонска патриотска песна | Macedonian patriotic song (GF 2002). Гоце Аранудов (19.08.1954 - 06.12.2011) - Легенда на mакедонската народна песна и музика. | Goce Aranudov (19.08.1954 - 06.12.2011) - Macedonian folk music legend. ------- МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ! (....) Темни облаци ќе растераме И СОНЦЕТО ЌЕ ГО ВРАТИМЕ А вас црни орли ќе ве сотриме Ова е знајте Македонија! Мајко стара, дојде време Твојте силни чеда збери ги Вака веќе тешко иде Мора еднаш да не биде Мора еднаш да не биде! Вака веќе тешко иде Мора еднаш да не биде Мора еднаш да не биде! МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ! ------- Povekje patriotski pesni od Goce Arnaudov moze da se najdat vo sledniov spisok: Goce Arnaudov - Patriotski pesni Makedonski patriotski pesni vo izvedba na Goce Arnaudov | Македонски патриотски песни во изведба на Гоце Арнаудов | Macedonian patriotic songs performed by Gotse Arnaudov - https://www.you tube.com/playli st?list=PLInmsk J5sAaCJFz_Wl7ex yWjkTcKc91jI ------- По 13-то издание на 'Гоце фест' [2002] Стани Македонијо, мора еднаш да не биде 'Гоце фест', фестивалот на патриотски родољубиви песни, на 7, 8 и 9 февруари го преброди своето 13-то издание. Баксузот на 13-та замина во минатото, а во фестивалските анали како победници на фестивалот одржан во 2002 година, ќе бидат забележани Гоце Арнаудов, Сузана Спасовска и Ванчо Тарабунов. Имено, тие тројцата, пермутирани во редоследот, се добитници на наградите и од публиката и од жирито. СПОРЕД ПУБЛИКАТА, ПРВАТА НАГРАДА МУ ПРИПАДНА НА ГОЦЕ АРНАУДОВ, ЗА ПЕСНАТА 'МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ' ОД АВТОРИТЕ РИСТО КРАПОВСКИ И БРАНКО НИКОЛОВСКИ. второто место, според гласовите од посетителите во универзалната сала, отиде кај Сузана Спасовска, која пееше 'Стани Македонијо' (Тоде Спасовски, Сузана Спасовска, Дарко Станојковски), додека третата награда ја освои Ванчо Тарабунов, со својата песна 'Ако бевме сложни Македонијо'. .......НАГРАДИТ Е ОД ЖИРИТО беа поделени на сличен начин како оние од публиката: прво место за Сузана Спасовска за сценски настап, ВТОРА ЗА ГОЦЕ АРНАУДОВ и трета за Ванчо Тарабунов.....А ВТОРСКИТЕ НАГРАДИ, т.е. онаа ЗА ТЕКСТ отиде во рацете на БРАНКО НИКОЛОВСКИ ЗА стиховите во ПЕСНАТА 'МОРА ЕДНАШ ДА НЕ БИДЕ'....Фестив алот и додели специјална награда на Петранка Костадинова постхумно за нејзиното 12-годишно учество на 'Гоце фест', при што на плеј-бек беше изведена нејзината последна снимена песна наменета за овој фестивал, 'Македонија ни е се'. http://star.utr inski.com.mk/?p Broj=791&stID=5 251NEWS   Top Videos   Music   Classical   Listen   Funny   Fails   Artist List   Aww   Gaming   Minisode   Science   Technology   TED   TWiT   Trailers   M.M.   PBS   WSJ   AP   CSPAN   CNN   RT   Mox   TMZ   E!   ABC   CBS   Politics   Sports   ESPN   WTF   Conspiracy  

Related Uploaders:

 
Related Playlists:
45 Makedonski patriotski pesni | Macedonian patriotic songs
52 МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТСКИ ПЕСНИ
14 Makedonski patriotski pesni - Goce Arnaudov - Macedonian Patriotic Songs / Music
12 Vancho Tarabunov - Makedonski patriotski pesni
51 makedonski patriotski pesni
15 Makedonski patriotski
70 Makedonski narodni pesni | Macedonian Folk Songs
116 Macedonian Music - Makedonska Muzika
60 Македонски патриотски песни | Macedonian Patriotic Songs / Music
15 jonce xrisyovski
165 Makedonska Narodna Muzika
10 Borce
20 makedonski pesni
201 17 A pesni
33 Patriotski pesni
172 Patriotski
47 patriotsko mak
57 Macedonian
28 makedonski pesni
200 new new as
46 Makedonski pesni
51 Narodni Makedonski
27 makedonski pesni
110 folklory
14 ПЕСНИ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ